Doby, kdy jste našli levnou, zašlou putyku na každém rohu jsou pryč. Češi začínají dávat přednost kvalitě před kvantitou. I přesto vznikají nové podniky. Mnoho z nich je cenově přístupných, vypadají nádherně, budete se v nich cítit jako doma a ještě si užijete kvalitního piva. Dát si pivo v Praze jistě není nic těžkého. Podívejme se na nové podniky, které byste neměli minout.
Dva kohouti
Sládek Adam Matuška a výčepní Lukáš Svoboda jsou odborníci na slovo vzatí, kteří skutečně znají své řemeslo. Užijete si u nich nejen úžasný a dobře natočený zlatavý mok, ale také výborné jídlo, které se k němu dokonale hodí. Jedná se o kombinaci pivovaru s výčepem, který si během sezóny vychutnáte na příjemné zahrádce. Rezervace nepřijímají, tak na nic nečekejte a vydejte se k nim.
Ossegg
Na Královských Vinohradech najdete budovu, které se říká Hasičský dům. A právě tam sídlí pobočka opatské společnosti Ossegg, která si vaří vlastní nápoje z chmelu a pro své zákazníky připravují výborné české speciality. V prvním patře budovy je příjemná restaurace, zatímco o patro níž se nachází království sládka Filipa Žáby.
Pauwel Kwak Bierhuis
Tento jedinečný pivní bar se nachází jen kousek od Staropramenu, ale najdete u nich něco úplně jiného. Jde tu především o zážitek. Známí jsou především použitím netradičních sklenic, ze kterých je radost pít. Tento podnik se navíc chlubí až 18 různými točenými belgickými druhy zlatavého moku a dalších téměř sto druhů pro vás mají v lahvích. A samozřejmě k nim můžete i něco dobrého zakousnout.
České pohostinství nyní potřebuje zpět své štamgasty a lidé si zase zaslouží více experimentovat a zkoušet nové věci. Když navštívíte jeden z těchto podniků (nebo mnoho jiných po celé republice), splníte obojí. Výhra to zaručeně bude pro obě strany. Tak už se zvedněte z pohovky a dejte se na cestu za dobrodružstvím plné chmelu.